Önkénteskedni sem hagyta a jobbikosokat a fideszes polgármester

A várpalotai idősek otthonában végzett volna önkéntes munkát Kepli Lajos és Galambos István, a fideszes polgármester azonban megtiltotta ezt.

Mint ismert, a Jobbik 2015-re meghirdette az önkéntesség évét, melynek keretében a párt országgyűlési képviselői havonta egy napot karitatív munkával töltenek el, emellett fizetésük 10%-át is jótékonysági célra ajánlják fel.

Ennek tett volna eleget a várpalotai idősek otthonában Kepli Lajos, a párt politikusa is, aki ma reggel 8-tól délután 16 óráig Galambos István helyi önkormányzati képviselővel együtt segítette volna önkéntesként az intézmény munkáját, ez azonban meghiúsult.

A tegnapi nap folyamán a Jobbik az alábbi, Alfahírhez is eljutott e-mailt kapta az intézmény vezetőjétől:

"Tisztelt Kepli Lajos és Galambos István!

Sajnálattal értesítem Önöket, hogy a 03.20. napjára megbeszélt programra nem alkalmas az idő.

Kérem újabb időpontot se keressenek!

Nem tudtam egyéb elérhetőségüket, ezért jelzek ezen a módon.

Kérem ha,nem az érintettek olvassák adják tovább nekik a hírt.

Előre is köszönöm a továbbítást!"

Helyi képviselői utánajárásnak köszönhetően kiderült: a döntés mögött politikai nyomás áll, a város fideszes polgármestere, Talabér Márta ugyanis megtiltotta az idősek otthonának, hogy elfogadják a jobbikosok segítségét.

Kepli Lajos portálunknak elmondta, hogy értetlenül állnak a döntés előtt, egyúttal emlékeztetett, hogy a Jobbik nem politikai haszonszerzés céljából vállalta a karitatív akciót. Épp ezért jelezte: amennyiben a polgármesternek ez a problémája, így szívesen látná őt, vagy a többi párt képviselőjét is részt venni a karitatív munkában.

A politikus elmondta: terveik szerint nem is egyszeri alkalomról lett volna szó, hanem a későbbiek során rendszeresen is segítették volna a szociális intézményt. Kepli Lajos személyes megbeszélést szeretne folytatni a polgármesterrel, hogy megállapodást tudjanak kötni.

alfahir.hu