Bemutatkozás

Kepli Lajos1978. október 11-én születtem Szekszárdon. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Iskoláimat Dunaújvárosban és Veszprémben végeztem, 2004-ben szereztem meg környezetmérnöki diplomámat a Veszprémi (ma: Pannon) Egyetem Mérnöki Karán. 2006 óta a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának levelező tagozatos joghallgatója vagyok.

Oklevelem megszerzése óta folyamatosan szakmámban, a környezetvédelemben dolgozok. Első munkahelyem a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség volt, ahol hulladékgazdálkodással kapcsolatos ellenőrzéseket végeztem. Később a versenyszférában előbb alkalmazottként, majd vállalkozóként több száz vállalkozás ügyét képviseltem sikeresen különböző, környezetvédelmi hatóság előtti eljárásokban. Jogászként is a környezetvédelem felé fordítom a figyelmem, a későbbiekben környezetvédelmi szakjogászi képesítést kívánok szerezni.

Politikai szerepvállalásom kizárólag a Jobbikhoz köthető, 2003-ban, a párt megalakulásakor az elsők között léptem be. Még ebben az évben a veszprémi alapszervezet alelnöke és a párt környezetvédelmi kabinetvezetője lettem. 2009 februárjában megalapítottam a balatonalmádi helyi szervezetet, melynek elnökévé választottak. A 2009. évi EP-választások kampányát a Veszprém megyei 2. számú, balatonfüredi központú választókerület szervezőjeként irányítottam. A 2010-es országgyűlési képviselő-választáson egyéni képviselőjelöltként indultam ebben a választókerületben. Képviselői mandátumot országos listás helyezésem alapján szerztem.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának tagja lettem, mely ellenőrző albizottságának elnökévé választottak.

A kolontári katasztrófa bekövetkezése után kezdeményeztem egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, melynek elnöke vagyok. A bizottság elsődleges célja a katasztrófa okainak és felelőseinek felderítése.

Szeretném, ha a választókerületben nem csak egy, hanem mind a harmincegy település lakói éreznék: képviselőjük értük dolgozik.

A régió adottságaira tekintettel különös figyelmet fordítok az idegenforgalom, a halászat, a borászat és a munkahelyteremtés kérdéseire, az ezen területeken fennálló problémák megoldására.

Kepli Lajos