Hatalomvágyból elkövetett közérdekű adatigénylés

Ezzel a váddal illetett Fónagy János csak azért, mert kérdezni merészeltem. Ez ugyanis a Fidesz-KDNP vezette illiberális áldemokráciában megengedhetetlen cselekedet.

Fónagy JánosMint környezetvédelmi szakpolitikus, tudni szerettem volna többek között, hogy milyen keretek között működik, mekkora költségvetéssel és milyen szervezeti egységekkel, jogkörökkel rendelkezik a Szabó Zsolt által irányított Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős Államtitkárság, amely a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozik.

Fónagy János lett utasítva válaszadásra, aki most is hozta a formáját, szerinte ugyanis az adatigénylésre vonatkozó kérésem

"annak bizonyítéka, hogy a Jobbikot a hatalomvágy foglalkoztatja, amint az a politikai közösségük országgyűlési képviselői részéről számos 'hagyományos demokratikus keretek között' megfogalmazott kérdéséből kitűnt."

Válasz