Szükségtelen támadási felületet hagyott a Fidesz a paksi beruházáson

A Jobbik úgy véli, az Európai Bizottság döntését nem a szabad verseny iránti elkötelezettség, hanem az USA és Oroszország nagyhatalmi játszmájában betöltött szerepe alapján hozta meg – egyoldalúan előbbi mellé állva. A párt közleménye szerint ezt támasztja alá, hogy a bizottság korábbi elnöke, Barroso még nem talált kivetnivalót a beruházással kapcsolatban.

Ugyanakkor a jobbikos Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottsága tagja azt is hozzátette, hogy pártja jogosnak tartja azt az uniós kritikát, mely – sajtóhírek szerint – a paksi beruházás dokumentációjának ilyen szintű titkosítását sérelmezi.

A párt már korábban is felhívta a figyelmet, hogy

"Paks 2 részleteinek ilyen nyakló nélküli mennyiségű és 30 évre szóló titkosítása már túlmutat azon a szükséges, nemzetbiztonsági szempontból indokolt mértéken, amire például terrorveszély miatt indokoltan szükség lenne."

Mint arról beszámoltunk Lázár János Miniszterelnökséget vezető Miniszter elismerte, hogy Brüsszel felfüggeszti a Paks 2-vel kapcsolatos beruházásokat. A bővítési projekt esetleges elmaradása, hazánk jelenlegi ellátás helyzetét tekintve, óriási kihívások elé állíthatja az országot. Ebben az esetben sem jött be az Orbán-kormány hazardírozása.

alfahir.hu