Blog

2014-12-07 21:22

Napi szinten halljuk a médiából a híreket, amelyek az Egyesült Államok és Oroszország geopolitikai küzdelmének aktuális történéseit mutatják be. Ennek a játszmának jelen pillanatban a fő színtere Ukrajna, ezért hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minket, magyarokat nem fenyeget közvetlen veszély. Ne felejtsük azonban el, hogy a háborúkat ma már nem kizárólag fegyverekkel vívják. Ugyanolyan, ha nem hatékonyabb eszköz lehet a tömegek széles rétegének manipulálására alkalmas média segítségével történő befolyásolás, avagy a nemzetállamoknak a gazdasági eszközökkel történő függőségi helyzetben, ha úgy tetszik gyarmati sorban tartása. E tekintetben jelen pillanatban is intenzív hadviselés folyik hazánkban. Ha a gazdasági vetületét nézzük, annak egyik legfontosabb terepévé az országok helyzetét alapvetően befolyásoló energiaellátás lépett elő.

A civilizált társadalmak egyik legalapvetőbb szükséglete az egészséges ivóvíz és a termőföld mellett az energia. Utóbbi nélkül a létezés ma éppúgy elképzelhetetlen, mint ivóvíz vagy élelem hiányában. Ezt pontosan tudják azok a nagyhatalmak is, melyeknek érdekszférája Közép-kelet Európában ér össze. A hidegháború vége óta az Egyesült Államok és Oroszország geopolitikai érdekei talán most ütköznek legintenzívebben itt a térségben.

2014-12-07 21:17

Tisztet érdeklődő! Új rovatot indítok honlapomon. Képviselői munkásságomról eddig is rengeteg információt kaphatott bárki, aki ellátogatott oldalamra, azonban úgy éreztem, valami hiányzik. Ez a valami személyes gondolataim megosztása egy-egy esemény vagy téma kapcsán. Az internetes napló, avagy közkeletűbb nevén blog éppen erre szolgál. Kevésbé aktuálpolitikai, mint inkább szakpolitikai gondolatok fognak itt időről időre megjelenni az energiapolitika, a környezetvédelem, természetvédelem, vízügy területéről, ahogy az a Jobbik természeti erőforrásokért felelős szakpolitikusához illik. Gondolataim természetesen nem csak ezen területekre korlátozódnak, így bármely témában előfordulhat majd itt egy-egy írás. Ami közös bennük, hogy személyes gondolataimat, és nem pártálláspontot osztok majd meg Önökkel. Fogadják szeretettel!

Kepli Lajos

Tartalom megosztás

Tartalom átvétel