Az erőművel kapcsolatos személyi változásokról tartott tájékoztatót a Jobbik

A paksi atomerőmű menedzsmentjének leváltásával kapcsolatos találgatások, vélt vagy valós híresztelések kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Jobbik paksi szervezete szerdán. Kepli Lajos országgyűlési képviselő leszögezte, a Jobbik egyértelműen elutasítja és nemzetbiztonsági kockázatnak minősíti, ha olyan külföldi menedzsmentet állítanak a nukleáris létesítmény élére, amely sem az erőművet, sem az ott dolgozókat nem ismeri, és szakmailag nem hozzáértő.

A párt képviselője azt mondja, Lázár János nyíltan álljon ki és mondja el, kit, mikortól és hogyan választanak ki az atomerőmű vezetésére. Amint arról korábban írtunk, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még júniusban beszélt arról a Parlamentben, hogy három nemzetközi menedzsert keresnek a Paks I. transzparens és gazdaságosabb működtetéséhez. Kepli Lajos aláhúzta, fontos, hogy az atomerőműben dolgozóknak ne kelljen bizonytalanságban végezniük feladatukat, tartva az esetleges elbocsátástól vagy attól, hogy külföldiek kerülnek a cég élére.

Horváth Zoltán, a Jobbik paksi szervezetének elnöke arról is beszámolt, hogy a párt szerint a kormány csődöt mondott a migráció kezelésében, az országhatár megvédésében. Úgy véli, a politika kettős beszéddel kezeli a témát, amivel csak további feszültséget kelt a lakosságban. Horváth Zoltán leszögezte, minden nap több és több migráns lépi át az országhatárt, ami rendkívüli módon megterheli a hazai államháztartást. A bevándorlás kezelésével járó terheket Magyarország nem képes és köteles felvállalni, és semmiképpen sem nagyobb, aránytalanabb mértékben, mint az Európai Unió más tagállamai.

paksihirnok.hu