Az utóbbi hetekben ismét fellángolt a Paksi Atomerőmű jelenlegi blokkjainak kiváltására irányuló beruházással kapcsolatos vita. A Jobbik álláspontja a kezdetektől fogva tiszta és világos: Magyarország energiabiztonsága nem lehet a nagyhatalmak játékszere. Visszautasítjuk azt a nemzetstratégiai érdekekkel szembemenő, időnként a hazaárulás határait erősen súroló eljárást, amelyet a balliberális mikropártok folytatnak EP-képviselőiken keresztül - olvasható a Jobbik keddi közleményében.

Brüsszel a napnál világosabban láthatóan nem szakmai-törvényességi, hanem geopolitikai érdekei mentén játszik a hazánk következő évtizedeire alapvető kihatással járó energetikai beruházással. Mindent elkövetnek, hogy keresztbe feküdjenek a magyar kormány döntésének, melynek során pályáztatás nélkül odaítélték a 12 milliárd eurós beruházást az orosz félnek.

Visszautasítjuk egyben ez ügyben a Fidesz-kormány felelőtlen politikáját is, mely a titkosításokkal, a homályos megbízási szerződéssel és más tisztázatlan körülményekkel már annak megkezdése előtt a korrupció látszatát sejteti a hatalmas összegű beruházás mögött. Ezzel pedig, amellett hogy tovább folytatná az elmúlt huszonöt év korrupcióra épülő rendszerét, egyben támadási felületet kínál Brüsszel számára.

A Jobbik szerint Magyarország energiabiztonsága fontosabb kérdés annál, semhogy a Fideszre vagy a balliberális ellenzékre bízhatnánk. Az új blokkok megépítését a nemzetbiztonságot még nem veszélyeztető mértékben teljesen átláthatóvá kell tenni, azt Magyarország érdekében kell megvalósítani. Mindeközben konkrét lépésekkel fel kell készülni a következő évtizedekben hazánk energiaellátásának saját forrásokra alapozott decentralizációjára és megújuló alapúvá tételére. A Jobbik mint az egyetlen felelős nemzeti érdeket képviselő párt kormányra kerülve ezen az úton kíván elindulni - áll Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben.

alfahir.hu