Veszprémben tüntettek a vörösiszap-per ítélete ellen

A vörösiszap-katasztrófa felelőseinek megnevezését sürgette Ferenczi Gábor, a 2010-es tragédiában leginkább érintett Kolontár jobbikos polgármestere csütörtökön, a Veszprémi Törvényszék előtt a vörösiszap-perben hozott elsőfokú, felmentő ítélet ellen tartott tüntetésen.

"Ha nem fogunk össze, nem lesz meg a katasztrófa felelőse" - jelentette ki a demonstráción Tili Károly, Kolontár független polgármestere, hangsúlyozva: a térség lakói nem tudják elfogadni a törvényszék január 28-án hozott felmentő ítéletét és csak az összefogás erejében bíznak.

A demonstráción - amelyen mintegy ötven ember vett részt - Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos városvezetője azt emelte ki, hogy a parlamenti vizsgálóbizottság álláspontja szerint a Mal Zrt. vezetése felelős a katasztrófáért. Hozzátette: az ítélet nincs arányban a tragédiával.

Kepli Lajos, jobbikos országgyűlési képviselő, a katasztrófa okait vizsgáló, egykori parlamenti bizottság jobbikos elnöke azt mondta: csak letöltendő börtönbüntetést tart elfogadhatónak az ügyben.

alfahir.hu